Najgorsze i najlepsze oleje do gotowania. Sprawdź, czy są w twojej kuchni
Opublikowano 1 maja 2019 autor: admin | Kategoria: Artykuły bieżace |

Często robię sobie jajecznicę na boczku używam wtedy do smażenia oleju rzepakowego.
W domu posiadam jeszcze olej z dodatkami.
Przy smażeniu te oleje mogą być bomba toksyczną.
„Do smażenia nie nadają się oleje wielonienasycone, czyli chociażby olej kukurydziany, lniany, sojowy, olej z pestek dyni itd. Nie są one odporne na działanie wysokich temperatur i stają się toksyczną bombą.
Ponadto problemem mogą być też rośliny modyfikowane genetycznie, z których przygotowany jest olej. Często unikamy takich produktów w diecie.
Dlaczego więc sięgamy po olej z genetycznie modyfikowanych nasion? W krajach zachodnich na liście GMO znajdziemy zarówno rzepak, jak i słonecznik oraz soję, a więc rośliny z których robi się najpopularniejsze oleje.”
Przeczytaj w całości artykuł zamieszczony zamieszczony pod linkiem podanym poniżej :
https://portal.abczdrowie.pl/najgorsze-i-najlepsze-oleje-do-gotowania-sprawdz-czy-sa-w-twojej-kuchni
Obejrzyj zamieszczony w tym artykule film o smażeniu produktów na oleju z dodatkami.